Kim
Chungha
Hungary
Elsőszámú magyar rajongói oldal
Welcome Message
Köszöntök mindenkit Magyarország legelső és egyetlen Kim Chungha-ról szóló oldalán. Itt mindent megtudhatsz a tehetséges énekesnőről, sok-sok képet találsz a galériában és a legújabb híreket is első kézből megkapod! Kellemes böngészést kívánok az oldalhoz - szerkesztő; rubyjane

KORAI ÉVEK

Kim Chungha 1996. február 9-én született a Dél-Koreában található Ulsan városban. Gyermekkorában Texasba költöztek 7-8 évre, így nagyon jól tud angolul, viszont visszaköltözött Koreába, hogy énekesnő lehessen. Mielőtt még gyakornok lett volna, részmunkaidőben dolgozott egy kisállatboltban, egy gyors kaja étteremben és egy kávézóban. Ezután jelentkezett a YG Entertainmenthez, de sajnos nem vették fel. Aztán a JYP Entertainmenthez jelentkezett, fel is vették, viszont később kilépett. Végül pedig az MNH Entertainmentnél lett gyakornok, most már véglegesen.
2016: DEBÜTÁLÁS AZ I.O.I-VAL

Januárban, Chungha képviselte a céget a Produce 101 nevezetű túlélőprogramban és a negyedik helyet érte el 403,633 szavazattal, ezzel bekerült az I.O.I-ba. A projekt lánybanda Május 4-én debütált a Chrysalis mini albummal és az ahhoz tartozó title tracknek, a Dream Girls-nek a videoklipjével. Később, Augusztus 9-én a lánycsapat sub-unitja visszatért a Whatta Man (Good Man) című kislemezzel. Chungha képességeire mint “táncos elnök’ leginkább a visszatérés során figyeltek fel, mivel kiderült, hogy három csapatnak lehetősége volt elkészíteni a dalhoz való koreógráfiát, de Chung Ha koreográfiáját választották, mert a legmagasabb minőségűnek tekintették. A csapat Október 7-én visszatért a Miss Me? mini albumukkal és az ahhoz társuló title trackkel, a Very Very Very-vel.
2017: A CSAPAT FELOSZLÁSA, WEEK ÉS SZÓLÓ DEBÜTÁLÁS A HANDS ON ME-VEL

Az I.O.I január 17-én kiadta az utolsó kislemezüket, a Downpour-t, végül pedig január 31-én feloszlottak. Március 14-én jelentették be, hogy Chung Ha hivatalosan is szólistaként debütál. 2017. április 21-én megjelent a videoklip a Week című dalához, de az még a debüt előtt volt. Chungha úgy jellemezte a dalt, hogy :

Az ürességről szól, mert úgy érezte, hogy a menetrendje csökkent az I.O.I. feloszlását követően.

Május 16-án bejelentették, hogy Chung Ha készül a debütálására. Május 28-án az első előzetes napvilágra került, azután pedig egyre több. Végül Június 7-én megjelent a debütáló mini albuma, a Hands on Me és az ahhoz társuló title track, a Why Don’t You Know videoklipje.

2018: OFFSET ÉS BLOOMING BLUE

Offset: Az Offset Chungha második mini albumja. 2018. január 17-én jelent meg a “Roller Coaster” -el, amely az album title trackje. Az “Offset” dalt is előadta a zenei műsorokban. Az album fizikai kiadása két változatból áll: Off és Set.
Blooming Blue: A Blooming Blue Chungha harmadik mini albuma. 2018. július 18-án jelent meg a title trackkel, a Love U-val együtt.
2019: GOTTA GO ÉS FLOURISHING

Gotta Go: A Gotta Go (벌써 12 시) Chungha első albuma (sokan azt hiszik, hogy a második, de ez nem igaz). 2019. január 2-án adták ki.
Flourishing: A Flourishing Chungha negyedik kislemeze. 2019. június 24-én fog megjelenni, a Snapping dalhoz járuló videoklippel, mint az album title trackje.
forrás